Blog2021-01-15T09:53:29+00:00

Blog

Down Syndrome Albania (DSA)

February 20th, 2021|

Fondacioni Down Syndrome Albania (DSA – www.dsalbania.org) u themelua në vitin 2013, nga nëna e një fëmije me sindromën Down, si nevojë për të institucionalizuar zërin advokues për të drejtat dhe nevojat e individëve me sindromën Down në Shqipëri, dhe për të ofruar shërbimet terapeutike

NEWS: Qendra Shëndetësore “Kodra e Diellit”.

February 1st, 2021|

Qytetarë, banorë & vizitorë të Rezidencës “Kodra e Diellit”, duke marrë shkak dhe nga lajmërimi i mësipërm ju bëjmë me dije se tanimë do të keni në dispozicionin tuaj Qendrën e re Shëndetësore në Selitë. Qendra shëndetësore “Kodra e Diellit” në Selitë ndodhet vetëm 600

  • Ura e Kaskadës

British School of Tirana, shkolla me fokus komunitetin.

January 30th, 2021|

British School of Tirana është një shkollë me fokus komunitetin, ku suksesi i nxënësve tanë ndërtohet jo vetëm mbi bazën e standardeve të larta akademike që nxënësit tanë arrijnë, por gjithashtu bazohet në mundësitë që u ofrohen atyre brenda dhe jashtë klasës, të cilët janë

Jo vetëm në pranverë lulëzon!

January 23rd, 2021|

Sa larg na duket pranvera tani që jemi në kulmin e dimrit. Në ka ditë që e ndjejmë më së shumti këtë stinë, janë pikërisht ditët e para të vitit. Ka nga ata që e kanë qejf oxhakun, batanijen, te ndenjurit rehat edhe ngrohtë, ama

EUROCODE: TË NDËRTOSH ‘BESIM’ PËR TË ARDHMEN

January 16th, 2021|

Cili është vendi më i sigurt? VENDI KU KALOJMË JETËN! Vendi më i sigurt nuk mund të përgjithësohet në një të vetëm, pasi i sigurt duhet të jetë vendi ku ecim, ku punojmë, ku jetojmë. Të jetosh në standardin eurocode do të thotë siguri dhe

“Kodra e Diellit”, një familje e madhe solidare

January 12th, 2021|

Rezidenca “Kodra e Diellit” së bashku me banorët e saj kontribuojnë për grupet shoqërore të margjinalizuara në mënyra të ndryshme prej disa vitesh. Këtë vit, nën tematikën ‘Një familje e madhe SOLIDARE’, dhuruam për familjet në nevojë dhe të moshuarit. Banorët e Rezidencës iu përgjigjen

Rëndësia Spirituale e Pallonjve

January 7th, 2021|

Një ndër shpendët e shumtë të cilët janë gjithashtu banorë të “Kodrës së Diellit”, është edhe palloi. Ky lloj zogu, edhe pse më së shumti njihet për bukurinë që e karakterizon, ka shumë vlera shpirtërore. Nëse jeni duke bërë shëtitje në Rezidencë dhe hasni një nga miqtë tanë në fjalë,

Rëndësia e Komunikimit me Fqinjët

December 30th, 2020|

A i njihni fqinjët tuaj? Për shumë nga ju, mund të jetë më e lehtë të ulni kokën ndërsa dilni nga dera e makinës, ose teksa nxitoni të kapni ashensorin e kompleksit ku jetoni, në vend që të përshëndesni fqinjët tuaj. Distancimi i vetes nga

Si t’i përgatisim fëmijët për shpërngulje?

December 24th, 2020|

Herët ose vonë, shumë familje përballen me shpërnguljen. Lëvizja mund të jetë e bezdisshme për prindërit, por për fëmijet mund të jetë edhe më traumatike sepse ata mund të mos jenë pjesë e vendimit për te lëvizur dhe mund të mos e kuptojnë ate. Fëmijëve

Profil Artisti: Tonin Prendi

December 22nd, 2020|

"Art do të thote të përballesh me shëmbëllimin tënd ne ujin e një liqeni”-Tonin Prendi Përpara se të niste rrugëtimin e tij profesional në botën e artit, Tonini fillimisht ka nisur studimet per Histori/Gjeografi.Ai i vazhdoi studimet në këtë degë për një vit dhe më

Uria për dritë

December 18th, 2020|

Ndërsa i afrohemi sezonit të festave dhe jemi duke jetuar ditët e shkurtra të dimrit, duhet të merrni parasysh të kaloni rreth 20 deri në 30 minuta ekspozim në rrezet e diellit. Pse? Lexoni këtu poshtë për më shumë: Ekspozimi ndaj diellit në mëngjes herët