Blog2021-01-15T09:53:29+00:00

Blog

Si t’i përgatisim fëmijët për shpërngulje?

December 24th, 2020|

Herët ose vonë, shumë familje përballen me shpërnguljen. Lëvizja mund të jetë e bezdisshme për prindërit, por për fëmijet mund të jetë edhe më traumatike sepse ata mund të mos jenë pjesë e vendimit për te lëvizur dhe mund të mos e kuptojnë ate. Fëmijëve

Profil Artisti: Tonin Prendi

December 22nd, 2020|

"Art do të thote të përballesh me shëmbëllimin tënd ne ujin e një liqeni”-Tonin Prendi Përpara se të niste rrugëtimin e tij profesional në botën e artit, Tonini fillimisht ka nisur studimet per Histori/Gjeografi.Ai i vazhdoi studimet në këtë degë për një vit dhe më

Uria për dritë

December 18th, 2020|

Ndërsa i afrohemi sezonit të festave dhe jemi duke jetuar ditët e shkurtra të dimrit, duhet të merrni parasysh të kaloni rreth 20 deri në 30 minuta ekspozim në rrezet e diellit. Pse? Lexoni këtu poshtë për më shumë: Ekspozimi ndaj diellit në mëngjes herët

Hygge: Arti Danez i rehatisë

December 15th, 2020|

Po mendoni të bëni ndryshime në mënyrën si jetoni? Provoni të përdorni filozofinë e jetesës Skandinave Daneze për të ndryshuar perceptimin tuaj mbi jetën dhe për të gjetur kuptim dhe përmbushje të saj. Rimendoni çelësat e lumturisë! Lumturia konsiston më shumë në kënaqësi të vogla

Shpendët: Benefitet e tyre ekologjike & estetike

December 11th, 2020|

Zogjtë shtojnë tingujt dhe ngjyrat në natyrë dhe jetën tone. Sigurojnë kënaqësi estetike dhe na pasurojnë ditët me meloditë që krijojnë. Por sigurisht, duhet të përmendim edhe rëndësitë ekologjike të tyre. Pjalmimi - Pjalmimi është procesi i lëvizjes së polenit nga lulja në lule për

A keni dëgjuar për “shtëpitë pasive”?

December 8th, 2020|

Në ditët e sotme, ruajtja e mjedisit është një detyrë thelbësore në jetën e përditshme të të gjithë njerëzve. Ne na shqetësojnë kolektivisht të njëjtat tematika lidhur me të, siç është ndryshimi i vazhdueshëm i klimës apo mbrojtja dhe ruajtja e burimeve natyrore të tokës.

Art në gur!

December 4th, 2020|

Po kërkoni një mënyrë argëtuese dhe të lehtë për t'i mësuar fëmijës suaj të shprehë imagjinatën? Merrni parasysh maninë e fundit (dhe mbase më të ëmblën) duke përhapur mendime të lumtura përmes gurëve të pikturuar. Ideja është e thjeshtë – lejoni fëmijën tuaj të pikturojë

Sport në natyrë

December 1st, 2020|

Njerëzit që ushtrojnë aktivitet sportiv vihen përballë dilemës nëse duhet që të ushtrohen jashtë në natyrë apo brenda katër mureve të palestrës, të rrethuar nga komoditetet, makinat dhe ekranet. Kemi renditur disa nga arsyet përse është më mirë të ushtrosh aktivitetin sportiv në natyrë. Stërvitja

Halloween në “Kodrën e Diellit”

November 30th, 2020|

Halloween 2020 në Rezidencën “Kodra e Diellit” krijoi atmosferën më të bukur të shoqëruar me risi nga më të ndryshmet. Më datë 18 Tetor, në Rezidencë u vendos ‘kungulli i frikshëm’, simboli i mirënjohur i Halloween-it. Stacioni i parë u krijua në hyrje të Rezidencës

Këshillat kryesore për pronarët e rinj të qenve

November 25th, 2020|

Keni vendosur që të bëni pjesë të familjes një qenush? Jeni të shqetësuar mbi çfarë duhet të dini për dietën, kujdesin shëndetësor dhe ushtrimet e tij? Këtu janë disa këshilla për ju sipas faqeve kryesore të kujdesit ndaj kafshëve si Lintbell, Purina, etj. Pasi të

Asgjë nuk zgjat përgjithmonë

October 17th, 2020|

Përse qeniet njerëzore e duan kaq shumë “qëndrueshmërinë”. Përse rrufeja e ndryshimit të natyrës na shqetëson? Përse tmerrohemi kur vëmë re se po humbim “stabilitetin”.Edhe pse ne jemi në dijeni dhe shkenca është e qartë se çdo gjë që shohim përreth përfshirë