Një ndër shpendët e shumtë të cilët janë gjithashtu banorë të “Kodrës së Diellit”, është edhe palloi. Ky lloj zogu, edhe pse më së shumti njihet për bukurinë që e karakterizon, ka shumë vlera shpirtërore.

Nëse jeni duke bërë shëtitje në Rezidencë dhe hasni një nga miqtë tanë në fjalë, ndihuni të lirë ta merrni si një shenjë lidhur me karakteristikat, tiparet dhe cilësitë e shpendit me pupla shumëngjyrëshe.

Për shembull, doni të fokusoheni apo të merrni vëmendje në ndonjë fushë specifike? Takimin rastësor me një pallua mund ta merrni si një shenjë se duhet ta vendosni veten jashtë kufijve tuaj personal dhe të jeni gati të shkëlqeni.

Palloi ka një varietet kuptimesh për kultura të ndryshme nga e gjithë bota.

Për shembull, kultura hindu e lidh këtë zog me perëndeshën Lakshmi. Kjo hyjni është e lidhur ngushtë me pasurinë personale dhe prosperitetin.

Lakshmi konsiderohet një perëndi e dhembshur, me zemër të mirë dhe e durueshme. Ndaj, palloit gjithashtu i atribuohen këto cilësi dhe kur shpirti i palloit ju shoqëron në udhëtimin e jetës, ju rezononi shumë dashamirësi dhe vullnet të mirë.

Në komunitete të ndryshme aziatike, palloi është i lidhur me perëndeshën Kwan-yin. Kjo hyjni përfaqëson dhembshurinë, zemërmirësinë dhe vullnetin e mirë, pasi ajo sakrifikoi pavdekshmërinë e saj për njerëzimin. Kur ajo u largua nga Toka, krijoi palloin për ta mbrojtur këtë të fundit dhe për të ruajtur paqen. Kwan-yin konsiderohet edhe si përgjegjësja mbi bishtin e palloit; është ajo që e bëri atë aq të bukur.

Ndërkohë, në kulturën e krishtertë palloi si simbol përfaqëson përjetësinë dhe ringjalljen, sepse atij i bien pendët çdo vit, dhe i rriten përsëri në gjithë lavdinë dhe madhështinë e tyre.

Nëse kthehemi në antikitet, në Greqinë dhe Romën e lashtë, bishtit i palloit konsiderohej si sytë e yjeve. Pallonjtë ishin të shenjtë për Herën, mbretëreshën e perëndive të Olimpit, dhe kushdo që mund t’i merrte jetën një palloi duhej të përballej me ndëshkim të rëndë.

Në mitologjinë persiane, palloi përfaqësonte simbolin e kujdestarëve dhe ishin të gdhendur pranë dhomave mbretërore.

Gjithashtu, alkimistët e përdorën simbolikën e palloit si një formë tokësore e ringjalljes dhe e figurës mitologjike të feniksit. Ata e konsideronin atë një hajmali për shkak të besimit se palloi mund të të mbronte nga sëmundjet, helmi dhe fatkeqësia. Gjithashtu, kuptimi i pendës së palloit lidhej me pavdekësinë, duke besuar se pendët e tij mund të thithin energji të dëmshme.

Në simbolikën e amerikanëve nativë, imazhi i palloit lidhet me mirëqenien, shkëlqimin, mirëpritjen dhe tregon kur duhet të jeni të përulur dhe kur të shfaqni energjinë tuaj, prirjet, etj. Ilaçet e palloit janë të fuqishme dhe ndonjëherë përdoren nga shamanët për zgjimin e aftësive të kthjelltësimit. Puplat e palloit për ta kanë një rëndësi të madhe në ritualet e shërimit.

Drejtuesit nativë amerikanë vishnin pendët e palloit për të treguar komunikimin e tyre me shpirtin dhe për të shprehur vetë-mençurinë. Për më tepër, në kulturën indiane të amerikanëve nativë, simbolika e pendës së palloit mendohet të jetë fuqia e perëndive të bubullimës, të cilët kanë fuqinë e erës dhe ajrit.

Si përfundim, duke përmbledhur eksperiencat e kulturave dhe besëtytnive të ndryshme, simbolika e palloit është mënyra më e mirë për të njohur veten dhe për të përdorur aftësitë tuaja sa më shumë që të mundeni; t’i vishni dhe rrezatoni ato ashtu siç bën dhe palloi me hiret e tij.

Ky zog kaq i veçantë, nëpërmjet simbolikës së tij ju bën dhe ju një person me hir dhe mençuri, të pasuruar me fuqinë e dashurisë, njohurisë dhe bukurisë.

Ndaj herën tjetër që shkëmbeni rrugën me të, merrni kohën tuaj për admirim dhe reflektim.