Blog2020-11-20T15:56:00+00:00

Blog

Sport në natyrë

December 1st, 2020|

Njerëzit që ushtrojnë aktivitet sportiv vihen përballë dilemës nëse duhet që të ushtrohen jashtë në natyrë apo brenda katër mureve të palestrës, të rrethuar nga komoditetet, makinat dhe ekranet. Kemi renditur disa nga arsyet përse është më mirë të ushtrosh aktivitetin sportiv në natyrë. Stërvitja

Halloween në “Kodrën e Diellit”

November 30th, 2020|

Halloween 2020 në Rezidencën “Kodra e Diellit” krijoi atmosferën më të bukur të shoqëruar me risi nga më të ndryshmet. Më datë 18 Tetor, në Rezidencë u vendos ‘kungulli i frikshëm’, simboli i mirënjohur i Halloween-it. Stacioni i parë u krijua në hyrje të Rezidencës

Këshillat kryesore për pronarët e rinj të qenve

November 25th, 2020|

Keni vendosur që të bëni pjesë të familjes një qenush? Jeni të shqetësuar mbi çfarë duhet të dini për dietën, kujdesin shëndetësor dhe ushtrimet e tij? Këtu janë disa këshilla për ju sipas faqeve kryesore të kujdesit ndaj kafshëve si Lintbell, Purina, etj. Pasi të

Asgjë nuk zgjat përgjithmonë

October 17th, 2020|

Përse qeniet njerëzore e duan kaq shumë “qëndrueshmërinë”. Përse rrufeja e ndryshimit të natyrës na shqetëson? Përse tmerrohemi kur vëmë re se po humbim “stabilitetin”.Edhe pse ne jemi në dijeni dhe shkenca është e qartë se çdo gjë që shohim përreth përfshirë

Bima më toksike për macet?

October 17th, 2020|

Shumëkush ka ose do kafshë shtëpiake. Disa të tjerë parapëlqejnë ta gjelbërojnë shtëpinë duke e mbushur me bimë. Por zakonisht, një kombinim i të dyjave vështirë se arrihet me rregull ose paqe. Kjo ndodh sepse miqtë tanë katërputroshë mund të jenë lojëcakë, hiperaktivë apo kuriozë,

Muaji i Ftonjve

October 12th, 2020|

Një mollë e madhe dhe me gunga?  Jo!! Ftoi eshtë fryt i saj. Ata janë shumë të fortë e të thartë dhe përgjithësisht të pakëndshëm në shije dhe strukturë për t’u ngrënë të papërpunuar.  Gatimi i mjaftueshëm, megjithatë, i zbut ato dhe nxjerr aromën e